Spotlight

today9 Haziran 2022

Public + Blockchain + Play-to-Earn Kriptolia Agency

Most Playing P2E Games on Polygon Network

In-game items are embedded in blockchains as NFT with GameFi technology. This technology has made a dream come true: making money playing games. Thanks to blockchain games, you can earn cryptocurrencies and convert them into real world money and make a living. In these games usually all assets, weapons, characters, [...]

Top Voted
Sorry, there is nothing for the moment.

Kurumsal Yatırımcıların İlgi Gösterdiği Akıllı Sözleşme Platformları

Public + Blockchain admin today9 Mayıs 2022 10

Background
share close

Ethereum’un başını çektiği smart contract (akıllı sözleşme) platformları, akıllı sözleşmeler için blokzincir temeli sağlayarak bu sözleşmelere test ve programlama hizmetleri sunarlar. Oluşturulmasını ve geliştirilmesini kolaylaştırdıkları akıllı sözleşmelerin yürütülmesini ve dağıtılmasını da akıllı sözleşme platformları yapar. Çoğu platform, geliştiricileri desteklemek için şablonlar ve Yazılım Geliştirme Kitleri (SDK) sunarlar. Blokzincir teknolojisinin ve kripto paraların en gelişmiş öğeleri olan bu platformlara zaten yakından tanıdığımız EthereumBNBSolanaTerraCardano ve Avalanche da dahildir. Bu projeler zaten kurumsal yatırımcıların ve risk sermayesi kurumlarının yatırımlarını alırken bu yazıda yatırımcıların ilgi gösterdiği potansiyelli akıllı sözleşme platformlarından bahsedeceğiz.

Polkadot (DOT)

Polkadot, ağları birbirine bağlayan ve uyumsuz blokzincirler arasında veri alışverişini sağlayan bir protokoldür. Ölçeklenebilir ve hızlı olarak tasarlanmış bir blokzinciridir. Merkeziyetsiz bir yapısı olan Polkadot, birbiriyle ilişkisi olmayan ağların birbirleriyle güvenli bir şekilde etkileşim kurmasını sağlayacak şekilde tasarlanmıştır. Örneğin BNB Smart Chain (Binance Akıllı Zincir) ile Ethereum ağları arasında değer aktarımı Polkadot sayesinde herhangi bir aracı olmadan yapılabilir. Parachain isimli paralel blokzincirleri sayesinde ağdaki işlemlerin yükü birçok zincire dağıtılır. Böylece ölçeklenebilir ve hızlı bir ağ karşımıza çıkar.

DOT coin, Polkadot ağının yönetiminde söz sahibi olmak için ve stake ederek madencilik yapmak için kullanılır. DOT’un bir diğer kullanım alanı ise Polkadot Parachain Slot Müzayedeleri etkinliklerinde projeleri destekleyip ödül kazanmaktır. Bu müzayedeler, birçok kişinin yatırım stratejisine dahildir.

NEAR Protocol (NEAR)

Near Protocol, geliştiricilerin dApp’ler oluşturabilmesi ve yayınlayabilmesi için bilgisayar ağını teşvik eden bir platformdur. Protokolün tasarımında, sharding yani parçalama adı verilen, ağdaki işlemleri ağın altyapısının birkaç bölümüne paylaştıran bir kavram yer alır. Bu sayede ağdaki işlemler çok daha hızlı işlenebilir ve ölçeklenebilirlik artırılabilir.

Near Protocol, merkezi depolama sistemlerine benzer şekilde çalışır ama dağıtılmış bir bilgisayar ağı tarafından çalıştırıldığı için merkeziyetsizdir. Blokzincirinin çalışması, nodelere ve NEAR stake edenlere yüklenmiştir. PoS konsensüs mekanizması sayesinde NEAR coin stake ederek ağa güç verebilir ve karşılığında ödül kazanabilirsiniz.

Algorand (ALGO)

Algorand, Visa veya Mastercard gibi dünya devi ödeme altyapılarına benzer şekilde tasarlanmış bir blokzincir platformudur. Blokzincir tabanlı projelere, akıllı sözleşmelere ve diğer kripto paralara temel olabilen Algorand, yatırımcıların ilgisini kazanmış platformlardan biridir. Algorand tabanlı işlem ücretlerini ödemek, ağı güvence altına almak ve ağda söz sahibi olmak için ALGO coin kullanılır.

Açık kaynaklı bir blokzincir olan Algorand, PPoS isimli saf pay kanıtı fikir birliği (konsensüs) protokolünü kullanır. PPoS algoritmasına ALGO stake ederek madencilik yapan kişiler ağ operatörü olurlar ve stake işlemi karşılığı ödüllendirilirler.

Hedera (HBAR)

Hederahashgraph olarak bilinen bir blokzinciridir. Merkeziyetsiz uygulamalar, kripto para birimleri ve akıllı sözleşmeler oluşturmaya ve kullanmaya yarar. Pay kanıtı konsensüs algoritmasının farklı ve gelişmiş bir versiyonunu kullanan Hedera, diğer ağlara kıyasla daha düşük enerji kullanır, daha hızlı işlem yapar ve daha düşük işlem ücretleri talep eder. Hedera’nın sahibi Deutsche Telekom, T-Mobile, Boeing, Google, IBM, LG ve Nomura şirketleridir. Yönetim konseyinin bir parçası da Chainlink Labs’dir.

Hedera’nın geliştirilmiş iletişim protokolleri dedikodu protokolü isimli bir algoritma kullanan bir grup node üzerinde çalışır. Hedera’da her işlem 3–5 saniye arasındadır ve bu onay süresiyle ağda saniyede 10.000’den fazla işlem gerçekleştirilebilir. Hedera’da yapılan bir işlemin ortalama maliyeti 0,000001 USD’dir.

Written by: admin

Tagged as: , , , , , .

Rate it
Previous post

today9 Mayıs 2022

  • 5
close

Public admin

Piyasanın En Büyük Stablecoinleri

Stablecoinler, USD veya başka bir endeksle fiyat istikrarı sağlamaya çalışan, bir fon veya yedek varlık tarafından desteklenen kripto para birimleridir. Fiat para birimlerinin volatilite içermeyen istikrarlı fiyatlarını ve kripto para ...


Similar posts

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *